VendégkönyvA hozzászólások moderálás után jelennek meg az oldalon!

 1. Takács Sándor szerint:

  Kedves vezetőség,
  Egyszerűen elképesztő. Köszönjük az élményeket. Júli 30-án későn, egy nagyon tikkasztó nap után, négy fáradt gyerekemmel jártuk be a várat, és azt mondom, megérte! A látvány, a látnivalók, a kínálat, és főleg a rekonstrukció mind emlékezetes marad. Nem tudom, mikor, de vissza fogunk menni. Köszönjük a szép emlékeket:
  Takács család Magyaralmásról.

 2. Kiralyek szerint:

  Mint egy elo mesekonyv,nagy elmeny itt jarni.A kedves helyieknek kulon tisztelet.
  Kiralyek Ps: Mindenkinek ajanlom valodi elmeny es jo a kozbiztonsag is!

 3. Lázár Boglárka szerint:

  Pécsről ez a vár bizony nagyon messze van, így az “elérhetetlenhez közeli vágyaim” listáján szerepelt mostanáig. Milyen öröm az, amikor egy vágy teljesül és a kicsit túlzott, felfokozott várakozás ellenére sem okoz csalódást, hanem inkább túlszárnyalja azt! A táj és a vár gyönyörű. A kiállítások nagyon érdekesek. Közülük nekem a terepasztalok és az azokat magyarázó rövid, tömör, mindenki számára könnyen érthető, a bemutatott csatákat történelmi kontextusba helyező négynyelvű információs lapok tetszettek legjobban. De ami az első pillanattól megadta az alaphangulatot az az, hogy a személyzet minden tagja maximálisan kedves, udvarias, készséges beleértve a parkolódíjat szedő fiút, a jegyárusítókat, az ajándékbolt dolgozóját, az étterem személyzetét és gondolom, mindenki mást is, de nekem csak hozzájuk volt szerencsém.
  Elröppent az idő, ezért a tervezettnél sokkal hosszabb nézelődés után az étteremben ebédeltünk. Nagyon hangulatos hely, finom ételekkel, korhű ruhákkal, terítékkel, zenével, normális árakkal. Jó móka volt. Ugye a magas, copfos felszolgáló, amikor háború van, zsoldos? 🙂

  Végezetül szeretném még ezt a honlapot is megdicsérni. Milyen nagyszerű egy ilyen izléses, jól áttekinthető és aktuális információkat (!) tartalmazó oldalra bukkanni! Köszönet érte. Nagyon nagy segítség a turistának.

 4. Szalai szerint:

  Kedves Vezetoseg!

  KIsfiùnk kerekesszekkel kozlekedik. Ahogy egy korábbi hozzaszolasban olvastam,autoval fel lehet menni a vàrba.Az etterem jol megkozelitheto?
  Udvozlettel,

  Szalai L

  • Boldogkőváralja szerint:

   Kedves Boglárka!
   Autóval jól megközelíthető a vár, viszont van néhány lépcső a parkoló és az étterem között. Ha meg kellene becsülnöm, akkor kb. 30 lépcsőfok.

 5. Róbert szerint:

  Tisztelt vendéglátó vezetöség;Nagyon örültünk a feleségemel hogy önöket választotuk valentin napján.Egy emlekezetes vacsorát szeretünk volna eltölteni,amit meg is kaptunk.Köszönjük önöknek mind azt amit ezen az estén kaptunk,a fogadtatás,ételek,hangulat egyszóval minden kiválóvolt.Mindenkinek csak ajánlani tudom aki ott jár térjenbe és élveze a hely minden varázsát.Mégegyszer köszönjük;Tisztelettel;Róbert;

 6. G. szerint:

  Kedves Vár!

  A Boldogkői Várban tartható esküvőről szeretnék érdeklődni: mennyibe kerül egy ott kötött házasság, terembérléssel és minden aprósággal együtt? Mi nem középkori, hanem hagyományos esküvőt szeretnénk,tehát hagyományos ruhában. Október (2015) hónapban még van erre lehetőség? Maximum mennyi fő fér el a várban lévő házasságkötő teremben? Utána egy ebéddel vagy vacsorával szeretnénk zárni a napot a várban lévő étteremben. Kb. mennyibe kerül 40 főre? Van csoportos kedvezmény vagy az étterem étlapját kell figyelembe venni? Segítségét előre is nagyon köszönöm!!!!!

 7. P Edit szerint:

  Kedves Szervezők!

  Augusztus 9-én ott jártunk a várnapokon. Minden nagyon tetszett! Nagyon családias és érdekes proglamok voltak, aki ott járt garantáltan jól érezte magát. Minden korcsoportnak ajánlott program volt! Remélem megörszik a hagyományt és egyre többen látogatnak el majd erre az eseményre. Külön szeretnék gratulálni az asszonykórusnak is, nagyon megható és szép előadás volt. Sajnos ezeket a katona nótákat sokszor már csak az öregek ismerik és éneklik pedig nagyon szépek és nem szabad hagyni elveszni.

  Üdvözlettel:
  egy két családos anyuka

 8. SJudit szerint:

  Tisztelt Cím!
  Érdeklődni szeretnék, hogy autóval mennyire közel lehet leparkolni a várnál, illetve, hogy gyalogosan kb. mennyi a távolság onnan a várba fel és milyen típusú a terep? (Konkrétan: 60 év felettiek milyen eséllyel tudnak felmenni a várba? Strapás-e az út nagyon, mennyire meredek, milyen típusú? (köves, kavicsos, füves, stb.?) Kell-e “mászni”? – ilyesmikre gondolok, de nem nagyon találtam megnyugtató, hiteles információt a neten.)
  Várom válaszát és előre is köszönöm!
  SJ

  • Boldogkőváralja szerint:

   Kedves Judit!
   Megnyugtatom, teljesen fel lehet menni autóval a vár parkolójába, onnan tényleg csak pár lépcsőfok és néhány méter a vár bejárata. Nagyon sok vár van, ahol nem lehet ennyire felmenni autóval, és sokat kell mászni, de ilyen szempontból a mi megközelíthetőségünk nagyon jó.
   Az más kérdés, hogyha pl. a Boldogkői Várnapokra szeretnének jönni, akkor hol fognak tudni megállni autóval, mert nyilván sokan lesznek, és lehet, hogy picit többet kell gyalogolni, de nyugodtan eljöhetnek, és meglátják, hogy igazam volt, egyáltalán nem problémás megközelíteni, nincsenek kilométeres távok, és nem kell sziklát sem mászni:)
   Egyébként a Galéria menüpontban találnak nagyon jó videót és képeket, ami talán segíthet feltérképezni a helyet.

   Várjuk Önöket szeretettel.

   • SJudit szerint:

    Tisztelt Cím!

    Köszönöm válaszát! Meggyőzött ;-), így hétvégén tervezünk menni.
    Azt szeretném még tudni, hogy a Várnapok szombati programjára mennyi a belépő?

    Köszönöm, üdvözlettel:
    SJudit

    • Boldogkőváralja szerint:

     Kedves Judit!

     A várjáték ingyenes,a parkolásért fizetni kell, a vár látogatásért is fizetni kell, tehát a parkolóban és a fűves területen lévő rendezvény ingyenesen látogatható.

     Üdvözlettel: Attila

 9. Némethné Gallovich Éva szerint:

  Tisztelt Vezetőség!
  Néhány évvel ezelőtt jártam Önöknél, mikor gyerekeket táboroztattam a szomszédos Fóny községben. Mivel nagyon tetszett a vár, az itt dolgozók kedvessége, fiammal szeretnék egy napra ellátogatni augusztus 9-én várjátékokra és az azóta elkészült ólomkatona tereptablót is megnézni. Szomorúan tapasztaltam, hogy Miskolcról sem vonattal,sem busszal nem tudunk egy napra eljönni és szétnézni, mivel a közösségi közlekedés menetrendje ezt nem teszi lehetővé.Érdeklődni szeretnék, hogy a várnap alkalmából lesznek -e rendkívüli járatok.
  Tisztelettel:
  Némethné Gallovich Éva

  • Boldogkőváralja szerint:

   Kedves Éva!

   A weboldal készítőjeként írok Önnek: Rendkívüli járatokról nem tudok, szerintem ilyen nem lesz. A menetrendek.hu oldalon meg tudja nézni a Volán menetrendeket is, én a következőket találtam:
   Augusztus 9-én Miskolcról 08:15-kor indul busz Encsre, onnan pedig kb. 45 perc várakozással indul egy másik járat Boldogkőváraljára 10:00 órakor, 10:40-re már Boldogkőváralján lennének.
   Úgy nézem, hogy aznap már valóban nem megy visszafelé busz Miskolcra a délutáni órákban, viszont mivel egyébként is egésznapos programról van szó, érdemes lenne egy éjszakát itt tölteni valamely panziónkban, és másnap indulhatnának haza.
   Honlapunkon a Vendéglátás – Szálláshelyek menüben megtalálja szállásadóinkat, nyugodtan hívja fel őket.
   Másnap, augusztus 10-én 12:12-kor megy vissza busz Miskolcra átszállás nélkül, 13:56-ra van Miskolcon.
   A járatokat a menetrendek.hu-ról néztem.

   Remélem tudtam segíteni, és szeretettel várjuk Önöket!

 10. Kovács György szerint:

  Kedves Vezetőség,

  Hamarosan a környéken töltjük a szabadságunkat kisméretű kutyánkkal. Érdeklődnék, hogy szívesen látják e a jól nevelt kutyával érkezőket is? Szükség esetén ölben/táskában is tudjuk “tárolni” az ebet.
  Köszönettel
  Kovács György

  • Boldogkőváralja szerint:

   Kedves György!

   Ha valóban jól nevelt kutyusról van szó, akkor nyugodtan jöjjenek. Kérjük, hogy bent a várban ölben vagy táskában szíveskedjenek tartani, a vár körül van lehetőség sétáltatni.
   Ha a bevitellel kapcsolatban probléma adódna, nyugodtan hivatkozzanak arra, hogy ezt korábban jelezték és meg volt beszélve.

   Tisztelettel, a Vezetőség

 11. István Kurucz szerint:

  Tavalyi évben a feleségemmel voltunk a 30-ik házassági évfordulónkon, nagyon jól éreztük magunkat. A látnivalók lélegzet elállitó, hisz alföldi embernek egy szőllődomb is hegy. Áprlis 21-én Husvétkor baráti házaspárral megyünk, ők még soha nem voltak a várban. Reméljük az időjárás kegyes lesz hozzánk.
  Kellemes Husvéti Ünnepeket Kivánunk valamennyi dolgozonak és családjuknak.
  Tiszelettel István.

  • Boldogkőváralja szerint:

   Kedves István!

   Nagyon köszönjük kedves véleményét, a Vár szebb, mint valaha, és várjuk Önöket szeretettel.
   Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk!

   Üdvözlettel, a Vezetőség

 12. elek sándor szerint:

  szerettem volna az étel árakról is tájékoztatást kapni.

 13. Hajdu Istvánné szerint:

  Évente 2x látogatunk el az Önök szép, tiszta levegőjü községébe.A Vár látványa mindig uj élménnyel gazdagit.Szép a Római Katolikus Templom.Kedves gesztus volt, hogy Anyák Napján mise után, mindenki kapott egy szál tulipánt.A középkori étterem konyhája nagyon jó, romantikus.A Temető kapuját faragó mesternek köszönet a szép munkáért, és az Önkormányzatnak a Temető gondozásáért.Üdvözlettel: Hajdu Istvánné-Mezőkövesdről/Matyóföld szivéből/.

  • Boldogkőváralja szerint:

   Kedves Hajdú Istvánné!

   Nagyon örülünk, hogy ilyen jó véleménnyel van településünkről, minden lakó és a vezetőség nevében is köszönjük, visszavárjuk Önt legközelebb is!

   Jó egészséget kívánunk Önnek és egész családjának!!

   Üdvözlettel, a Vezetőség.

 14. Boldogkőváralja szerint:

  Dear Milan Vanc!

  We are glad that you liked the castle, we hope that the next time you visit us!
  We wish you good health!

 15. Milan Vanc, M.Sc., PhD., Col.Ret szerint:

  18.10.2013 som bol na Vašom hrade.Pekná krajina, fantastický ľudia. Večera na hrade bola pre všetkých fantastickým zážitkom. Ďakujem Vám. Na budúci rok k Vám prídem s celou rodinou.
  S úctou,
  Milan Vanc, M.Sc., PhD., Col. Ret.
  10/18/2013 I was in your castle. Nice scenery, fantastic people. Dinner at the castle was a fantastic experience for all. Thank you. Next year I will come to you with the whole family.
  Yours faithfully,
  Milan Vanc, M.Sc., PhD., Col. Ret.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.